Intervjutrening

Hvordan gjør man et godt førsteinntrykk på jobbintervjuet. Vi kan lese mange spørsmål til jobbintervjuet på Internett, men det å gjøre et godt inntrykk er avhengig av øving og tilbakemeldinger for hva som kan forbedres! Førsteinntrykket man gir på jobbintervjuet er svært viktig, og her vil Lars Petter Jevnaker fra NITO belyse bl.a.:

  • Hvordan gjør man et godt førsteinntrykk og et optimalt jobbintervju.
  • Hvordan man kommunisere mer korrekt og konsist.

I mange tilfeller vil arbeidsgiver allerede tenke at de formelle kvalifikasjonene dine er gode nok for jobben hvis du har blitt innkalt til intervju. Derfor kan formålet med jobbintervjuet like gjerne være å finne ut mer om hvordan du er som person, og hva du står for som menneske.

Når du skal intervjues til drømmejobben, har du selvsagt et ønske om å gi et så godt førsteinntrykk av deg selv som overhode mulig. Samtidig kan det være vanskelig å vite hvordan man gjør en god figur på jobbintervjuet, spesielt hvis man ikke har så mye erfaring med hvordan et intervju foregår.

Er du arbeidssøkende og har fått innkalling til intervju? Da har du kommet langt! Men intervjuet har mange muligheter til å imponere og en del fallgruver, og det svært viktig å stille forberedt.

VELKOMMEN!

Lars Petter Jevnaker er prosjektleder hos NITO – Norges Ingeniør – og Teknologiorganisasjon.